Nézze meg videóinkat...

Tovább...

Tudjon meg többet Izraelről...

Tovább...

Tudjon meg többet eseményeinkről...

Tovább...

Nézze meg képeinket...

Tovább...
Olvassa el híreinket...

Tovább...

Hírek

post-thumb-big
2018. április 13.
0

SZEMTANÚK című kiállítás megnyitója Kaposváron

Dombóvár után Kaposváron is megtekinthető a SZEMTANÚK című kiállítás. A tárlatot megnyitotta Yossi Amrani Izrael Állam Nagykövete. A kiállítás díszvendégeként dr. Mátrai Márta az Országgyűlés háznagya, parlamenti képviselő is részt vett a megnyitón. Tekintse meg a megnyitóról készült képeket galériánkban. A kiállítás április 20-ig látogatható a következő helyszínen: 7400 Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky utca 10.,  (Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar)

post-thumb-big
2018. március 6.
0

Szemtanúk című kiállítás a Dombó-Médiában

A Dombó Média is beszámolt a SZEMTANÚK című kiállításról, melynek célja, hogy bemutassa azokat a művészeket, akik a modern Izrael vizuális kultúráját alakították ki az államalapítás előtti években és a XX. század első felében. Továbbá az államalapítástól napjainkig meghatározó izraeli művészeket kíván bemutatni, akik nem csak otthonukban, de nemzetközi színtéren is jelentős sikereket értek el. A tárlatról szóló cikket itt olvashatja. A Dombó-Média által készített összeállítást videóink között tekintheti meg: http://dizma.hu/videok/

post-thumb-big
2018. február 23.
0

Szemtanúk című kiállítás megnyitója

Képes beszámoló a Szemtanúk című kiállítás megnyitójáról A SZEMTANÚK című kiállításon olyan meghatározó izraeli művészek alkotásaiból válogattak, akik napjainkban is meghatározó és elismert alkotók, mint például a művészi dokumentarista fényképész Zoltan Kluger és a grafikus Dan Reisinger. Tekintse meg a megnyitóról készült képeket galériánkban. A kiállítás megtekinthető 2018. március 15-ig Helyszín: Tinódi Ház Dombóvár Hunyadi tér 25.

post-thumb-big
2018. január 29.
0

Holokauszt megemlékezés Dombóváron

A 2014 évi Holokauszt áldozatairól emlékeztünk a valaha szép időszakot megélt zsinagógában. Megható, csendes és szívhez szóló program volt. Ezt követően emléktáblát avattunk az Önkormányzat szervezésében és kezdeményezésére Dr Riesz József volt zsidó származású és elhurcolt orvos otthonánál a dédunoka Dr Riesz Adrienn részvételével. Tekintse meg képeinket a galériánkban vagy facebook oldalunkon. A Másik TV által készített összefoglalót megtekintheti itt:

post-thumb-big
2018. január 29.
0

Civil szervezetek kiállítása – Dombóvár 2014.06.28.

Baráti Társaságunk részt vett a Dombóvári Civil Szervezetek bemutatkozó kiállításán a Dombóvári Művelődési házban. A dombóvári zsidóság történetéről készült bemutató falunk nagy érdeklődést váltott ki a látogatókból.  A képeket megtekintheti Facebook oldalunkon.


Ajánlott oldalak