Nézze meg videóinkat...

Tovább...

Tudjon meg többet Izraelről...

Tovább...

Tudjon meg többet eseményeinkről...

Tovább...

Nézze meg képeinket...

Tovább...
Olvassa el híreinket...

Tovább...

Hírek

post-thumb-big
2018. március 6.
0

Szemtanúk című kiállítás a Dombó-Médiában

A Dombó Média is beszámolt a SZEMTANÚK című kiállításról, melynek célja, hogy bemutassa azokat a művészeket, akik a modern Izrael vizuális kultúráját alakították ki az államalapítás előtti években és a XX. század első felében. Továbbá az államalapítástól napjainkig meghatározó izraeli művészeket kíván bemutatni, akik nem csak otthonukban, de nemzetközi színtéren is jelentős sikereket értek el. A tárlatról szóló cikket itt olvashatja. A Dombó-Média által készített összeállítást videóink között tekintheti meg: http://dizma.hu/videok/

post-thumb-big
2018. február 23.
0

Szemtanúk című kiállítás megnyitója

Képes beszámoló a Szemtanúk című kiállítás megnyitójáról A SZEMTANÚK című kiállításon olyan meghatározó izraeli művészek alkotásaiból válogattak, akik napjainkban is meghatározó és elismert alkotók, mint például a művészi dokumentarista fényképész Zoltan Kluger és a grafikus Dan Reisinger. Tekintse meg a megnyitóról készült képeket galériánkban. A kiállítás megtekinthető 2018. március 15-ig Helyszín: Tinódi Ház Dombóvár Hunyadi tér 25.

post-thumb-big
2018. január 29.
0

Holokauszt megemlékezés Dombóváron

A 2014 évi Holokauszt áldozatairól emlékeztünk a valaha szép időszakot megélt zsinagógában. Megható, csendes és szívhez szóló program volt. Ezt követően emléktáblát avattunk az Önkormányzat szervezésében és kezdeményezésére Dr Riesz József volt zsidó származású és elhurcolt orvos otthonánál a dédunoka Dr Riesz Adrienn részvételével. Tekintse meg képeinket a galériánkban vagy facebook oldalunkon. A Másik TV által készített összefoglalót megtekintheti itt:

post-thumb-big
2018. január 29.
0

Civil szervezetek kiállítása – Dombóvár 2014.06.28.

Baráti Társaságunk részt vett a Dombóvári Civil Szervezetek bemutatkozó kiállításán a Dombóvári Művelődési házban. A dombóvári zsidóság történetéről készült bemutató falunk nagy érdeklődést váltott ki a látogatókból.  A képeket megtekintheti Facebook oldalunkon.

post-thumb-big
2018. január 29.
0

A Hamász három izraeli tinédzsert rabolt el

1. – Csütörtök éjjel (június 12-én), három izraeli tinédzsert raboltak el Ciszjordániában. Izrael intenzív művelet keretében igyekszik visszahozni családjaik körébe Gilad Sha’ert (16), a kettős, izraeli-amerikai állampolgárságú Naftali Frenkelt (16), valamint Eyal Yifraht (19). 2. – Hamász terroristák rabolták el a három tinédzsert. 3. – A palesztin terrorszervezetek és mindezek közül elsősorban a szélsőséges iszlám Hamász csoport, elkötelezett Izrael megsemmisítése, valamint az izraeli polgárok ellen elkövetendő terrortámadások iránt. A Hamásznak nincs szüksége semmilyen okra, mentségre vagy ösztönzésre, hogy izraelieket gyilkoljon…


Ajánlott oldalak