Teljes rendőri készültséggel biztosítják a keddi választásokat Izraelben – jelentette hétfőn az izraeli közszolgálati rádió.
Húszezer rendőr, határőr és önkéntes felügyeli a keddi izraeli voksolást a választási helyiségek több ezer őrének segítségével.

Niszim Mór, a rendőrség műveleti osztályának vezetője bejelentette: az országos parancsnokságon felügyelő központot alakítottak ki, hogy elejét vegyék a rendzavarásoknak és a bűncselekményeknek a választóhelyiségeknél.

A választás 1,7 milliárd sékelbe, vagyis körülbelül százmilliárd forintba kerül az izraeli gyáriparos szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint. A keddi munkaszüneti nap jelentős kiesést okoz mind a magán, mind az állami szektornak.

Az ipari és szakmai szövetség szerint fölösleges a teljes munkaszünet, elég lenne egy rövid időre szóló fizetett eltávozás.

Jehuda Elhadif, a szervezet vezetője felszólította a kormányt, hogy a jövőben ne rendeljen el fizetett szabadságot a választások napjára, mert ezzel súlyos károkat okoz a gazdaságnak.

forrás: nepszava.hu

Vissza a hírekhez >>

Komment hozzáadása